18.1.2015

Kuka liidaa?

”The only journey we have is within.. and what you have within, others will show it to you…”-Dharmada

Ihanaa olla kotona jälleen.  Heräsin tänään 04.00, sisäinen aikatauluni on edelleen Intian ajassa. Kotiin paluu oli äärimmäisen tunteellinen niin minulla kuin pojallanikin, itkimme molemmat lennoilla kaipuusta takaisin Intiaan. Kuitenkin..kotoa on ihana lähteä, mutta myös niin suloista palata..niin se vain on. Kummallista on se miten mieli hakeutuu heti siihen tilaan johon se täällä on tottunut ja minulla se viimeaikoina on ollut stressi ja paine. Intiassa tämä kaikki tuntui hyvin kaukaiselta, mitään töitä joita minun piti Intiassa tehdä, en saanut tehtyä. Olin ja elin hetkessä, myös Sandeepin kanssa meillä oli kevyttä, yhtäkään itkuraivaria ei tullut kummallekaan… kuitenkin heti eilen, ensimmäisenä aamuna suomessa aloimme kiukutella toisillemme. Toki tämä johtui suureksi osaksi väsymyksestä ja muutoksesta. Olen kuitenkin kiitollinen että nämä seikat jotka vaativat paranemista ja huomiota nousevat jotta niistä voi luopua.

Matka oli silmiä avaava ja parhaiten sitä kuvaa lause on ”Back to basics”  Paluu sydämeen...jälleen. Tuntuu että olen tehnyt tämän paluun niin usein, maailma lähtee viemään mukanaan kulki sitten henkistä polkua tai ei! Ja minulle, kaikki kulkevat "henkistä" polkua, ovat he sitten asioista tietoisia tai eivät... <3 Ja kun olemme tästä tietoisia, elämä ei suinkaan helpotu..hih..ja tästä haluankin kirjoittaa tänään..Siitä miten elämän keveyden saavutta antautumalla ei analysoimalla. :D  
Kaksi viimeistä päivää Kovalamissa olivat ehkä silmiä avaavimmat ja opettavimmat. Toki elämä myös ashramissa Amman fyysisessä  läheisyydessä oli hyvin hyvin tärkeää, mutta Amma on matkassani aina ja tällä kertaa vahvin oivallus tapahtui ashramin ulkopuolella, matkan tarkoitus siis selvisi vasta muutamaa päivää ennen lähtöä. Lamppu syttyi. Oivallukset alkoivat jo ashramissa ja loppuloma toi niille pisteen. 

Haluaisin siis kirjoittaa nykypäivän henkisyydestä ja siitä miten jokaisen tulisi välillä tarkastella omaa tilaansa, kuka ohjaa henkistä kasvuasi.  Henkisyys perustuu yleensä oman itsen kehittämiselle, tarpeiden ja pelkojen tunnistamiselle. On hienoa että yhä useammat ihmiset haluavat kehittyä ja oppia itsestään sekä tätä kautta alkavat huomaamaan oman potentiaalinsa. Kuitenkin hyvin usein tämä saattaa lähteä raiteiltaan ja se joka ohjaa matkaasi onkin henkinen egosi. Tästä syystä on hyvä tarkastella kuka liidaa… Varsinkin silloin kun huomaamme analysoivamme kaikkea ja kaikkia. Analyysi syntyy mielessä, se on mielen tapa yrittää ymmärtää Universumia. Tämä on sille kuitenkin mahdotonta ja jos ripustaudut tähän, onnesi loittonee..Analysoiminen on hyvä asia siihen asti kun se palvelee meitä, jos teemme sitä jokaisesta asiasta se vain sekoittaa mielemme ja saa meidät ahdistumaan. Välittömästi kun ymmärrämme että kaikella on tarkoitus, mielemme pyrkii kontrolloimaan tätä kaiken tarkoituksen liikettä analysoimalla sitä. Kyllä, kaikella on merkitys mutta onko mielellemme mahdotonta vain hyväksyä tämä lause? Hyväksyä että asiat jotka ovat tarkoitettu tapahtuviksi tapahtuvat ja vaikka emme tiedä niille syytä jokin korkeampi voima tietää. Jonain päivänä voimme mekin tietää, mutta emme voi pakottaa tietoa tulemaan luoksemme analysoimalla jos vielä ei ole oikea hetki sille. 
Todellinen henkisyys minusta, tai minulle ei ole jatkuvaa omien tunteiden ja ajatusten analysointia, minulle henkisyys on Rakkautta ja Myötätuntoa. Henkinen ego kehittää herkästi itsekkyyden muodon joka sisältää jatkuvan omien tunteiden ja asioiden käsittelyn, näiden tuloksena on yhä sitkeämpi solmu. Tästä syystä enkelit ohjaavat meitä keskittymään entistäkin enemmän muihin ja oma itse hoituu siinä sivussa..kuin itsestään. Enkelit ohjaavat meitä palaamaan sydämeen. Hyvillä teoilla ja ajatuksilla me muutamme maailmaa, toki muutos lähtee itsestä ja meidän on hyvä tunnistaa itsestämme asioita, analysoidakin, mutta kohtuus kaikessa. Heti kun huomaat että tämä analysointi vie sinua vain kauemmas päämäärästäsi, saattaa olla että on aika heittää pyyhe kehään.  Tämä ei ole luovuttamista vaan Jumaluuden ymmärtämistä ja hyväksymistä. Jumaluus on meissä kaikissa, sielun muodossa ja sielu sisällyttää kokonaisuuden joka ME olemme. Suurimman osan ihmisistä on kuitenkin vaikea kuulla sydämen ääntä täysin oikein mielen hälinän ja egon tunneryöppyjen alta. Milloin tietää onko ääni sielusta vai ohjaako henkinen ego kulkuamme? 
Sielu kommunikoi rauhallisesti, se ei tuomitse mitään eikä ketään, sielun kommunikaatio on täynnä rakkautta KOKO luomakuntaa kohtaan. Sielu tietää kaiken olevan yhtä..sinun, minun.. Sielu ei yritä löytää vastauksia, sillä sielulla on jo kaikki vastaukset hallussaan. Sielu ei loukkaannu eikä vähättele muita tai itseään. Sielu ei analysoi miksi ulkona tuulee tai miksi kompastut juuri punaisen postilaatikon kohdalla... ;) Toisinaan meistä tulee kuin henkisiä tiedemiehiä jotka haluavat pystyä selittämään olemassaolon sekä vastaukset kaikkeen. Me haluamme saada selvyyden itsestämme, haluamme kuulla sielumme ääntä niin kovasti että liiallinen yrityksemme saattaa saada sen äänen tukahtumaan. Antautuminen elämän virtaan..tämä asia vie sinut lähemmäs Itseäsi. Tarkoitukseni ei ole suinkaan tuomita, jälleen kerran Enkelit vain ohjaamaan minua herättelemään ihmisiä, he pyytävät meitä olemaan tarkkoja  asian suhteen...myös minun! Oman elämän ymmärtäminen ja havainnointi on siis hyvä asia tiettyyn pisteeseen asti, tarkoituksenamme on kuitenkin elää ihmiskokemusta samalla kuin oivallamme Itseämme. Nämä asia ovat yksi, ei erillisiä, meidän tulee löytää keino tasapainoon sydämen kautta. <3 <3 <3

”A scientist once asked the Dalai Lama, 
"What would you do if something scientific disproved your religious beliefs?"
And he said, after much thought,
 "I would look at all the papers. I'd take a look at all the research and really try to understand things. And in the end, if it was clear that the scientific evidence disproved my spiritual beliefs, I would change my beliefs."
BUT..
What would you do if something spiritual disproved your scientific beliefs? ”

- from the movie I Origins <3

Love, Peace and understanding <3 -D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muuttumattomuus muutoksessa- True Essence

Tässä kirjoituksessa haluan jakaa eri vaiheita esim. "henkisellä" polulla, sekä omaa matkaani joka uusille tuttavuksille saatt...