19.11.2014

Onnellisuudesta...
Tänä aamuna Enkelit pyysivät minua kirjoittamaan muutaman sanan onnellisuudesta <3
Jatkuva ja pysyvä onnellisuus on "mahdoton" yhtälö omistaessamme egon mutta tähän voi kuitenkin pyrkiä. Onnellisuus kuitenkin omalla kohdallani tarkoittaa myös hyväksyntää, kaikkien tunnetilojen, egon olemassaolon ja oman tilanteen hyväksyntää. Pakko-onnellisuus kantaa sinua hetken, ja siihen pisteeseen että kaikki alitajunnan tuskat ovat valmiit räjähtämään ulos. Kannustan käsittelemään asiat silloin kun ne sinulle tuodaan, alitajunnan hautomon jälkeen ne saattavat olla suurempia kuin muistitkaan. Kuulen usein  ”sä oot aina niin onnellinen” ja ”sulla nyt ei olekaan tällaisia murheita”-tyyppisiä lauseita. Minunkin onnellinen elämänasenteeni on ollut työn takana, se on vaatinut ymmärrystä siitä miten kaikki täällä on lainassa ja väliaikaista, samoin näiden asioiden hyväksymistä.  Onnellisuudesta huolimatta käyn edelleen myös läpi valtavan kirjon muita tunteita, vaikein kaikista on itsensä hyväksyminen, oman tempperamentin ja hetkittäisen räjähdysalttiuden hyväksyntä.
Itse haen jatkuvasti muutosta, kyllästyn helposti ja pyrin luomaan uutta mahdollisuuksien mukaan. Tässä en näe mitään pahaa jos se on reitti joka tuo elämään valoa ja palvelee niin itseä kuin muitakin. Tarkkaile kuitenkin teetkö tätä pakenemisen vuoksi, vai puhtaasti koska koet tämän olevan juuri sitä mitä todella haluat.
Onni voi löytyä kuitenkin myös tässä hetkessä jos niin toivot. Sinun ei tarvitse vaihtaa työpaikkaasi, sinun ei tarvitse vaihtaa kumppania, sinun ei tarvitse muuttaa tai sisustaa kotia uusiksi. Eikä sinun tarvitse saada parisuhdetta löytääksesi sen, et tarvitse lasta, uutta harrastusta, etkä liioin materiaa.. et tarvitse siihen ketään tai mitään muuta kuin itsesi. Itseasiassa kaikki muuhan onkin juuri se joka sitä hankaloittaa, jos annat. Jos mietit mikset ole onnellinen, se liittyy usein yllämainittuihin asioihin tai johonkin muuhun ulkoiseen. Ollaksesi onnellinen sinä et todellisuudessa tarvitse mitään, mutta ollaksesi masentunut tai surullinen tarvitset jonkin ulkoisen kimmokkeen aiheuttamaan näitä tuntemuksia.
Uusi tavara ym. voi tuoda onnea, mutta vain hetkellisesti, siihen asti kun jälleen haluamme jotain uutta. Tämä on loputon kierre jolla yritämme ruokkia onnellisuuden nälkää. Monet ajattelevat että onnellisin on henkilö jolla on rahaa, kumppani, lapset, hyvä työ ja terveys jne. Kuitenkin…mitä tapahtuu jos kumppani pettää, jos lapsi alkaa käyttämään huumeita, jos yritys menee konkurssiin tai sairaus kohtaa.. Näiden varaan sijoitettu onnellisuus on hyvin ohkaisen köyden varassa. Siksipä onni joka tulee sisältä, hyväksyntä ja tieto on voimakkaampaa kuin mikään ulkoinen onnen tuoja. Toki näistäkin tulee nauttia, sisällytä kuitenkin nautintoon ymmärrys takertumattomuudesta. 

Onnellisuuteen vaikuttaa myös paljolti mitä laitat suuhusi. 20% serotoniinita (onnellisuushormoni) vaikuttaa  aivoissa, ja 80% vaikuttaa suolistossasi. Nauru myös lisää t-soluja ja nämä taas lisäävät vastustuskykyäsi. On siis myös fyysisesti tärkeää löytää onnellisuus elämään.
Onnellisuutemme heikkenee odotuksiemme myötä. Me etsimme onnea, etsimme henkisyyttä ja tasapainoa…me etsimme kaikkea joka on jo meissä läsnä. Etsimme niitä kaukaa ja ulkopuolelta, jos vain osaisimme hetkeksi rauhoittua ja siirtää kaiken liikkuvan sivuun, tarkastelisimme muiden sijasta itseämme ja toisissa omia ominaisuuksiamme, huomaisimme kaiken tämän olevan jo meissä.

Onnellisuuden tyypillisimmät esteet:
*omat epäilyt, vertailu, ajatusmallit
*arvostelunpelko
*pelko kontrollin menetyksestä
*oma asenne, kaavamaisuus

Pyri vaihtamaan ainainen kontrolli luottamukseksi. Vaikka kaikki ei mene niin kuin olemme suunnitelleet, kaikki on hyvin ja oikein. Kaikella todellakin on tarkoitus, sitä mikä se on emme aina ymmärrä, ja usein se avautuukin meille vasta paljon myöhemmin.  Liiallinen analysointi vain pahentaa asiaa koska  niin se vain on : ” Emme voi ratkaista ongelmiamme samalla ajattelun tasolla jolla olemme ne luoneet”- A. Einstain

Voit siis muuttaa elämääsi muuttamalla ajatuksesi ja hyväksymällä itsesi. Se miten määrittelemme itsemme, määrittää elämämme! Kiinnitä siis huomiota miten ajattelet itsesi, millaista kieltä puhut itsellesi. 

Omat uskomuksemme luovat elämän ja vaikka et olekaan ajatuksesi niin ne alkavat muuttaa sinua. Kun annat ajatukselle huomiota, mietit sitä… luot siihen suhteen ja tämä suhde puhaltaa siihen hengen ja voiman. Sen jälkeen ajatuksella on kontrolli ja se voi muuttaa sinua, annat sille elämän. Esimerkiksi jos olet sairas ja voihkit jatkuvasti miten kipeä oletkaan, alat pikkuhiljaa uskoa siihen. Alleviivaat ajatuksen joka kerta kun palaat siihen, tällöin kipu säilyy ja kasvaa. Toki ajatuksia virtaa jatkuvasti, tavoite olisikin päästää niistä irti eikä jäädä vellomaan.

Negatiivisen ajatuksen tullessa,  pyri tietoisesti muuttamaan ajatus. Hyväksy se, päästä irti etsimmällä ajatuksesta positiivinen aspekti tai siirrä ajatuksesi tai huomio siitä toisaalle.  

Onnea ja Iloa päivääsi, sinussa on jo Kaikki, Rakkaus on Kaikki!!!


 Enkeli ovat ympärilläsi, valaisevat polkuasi ja auttavat sinua löytämään onnen itsestäsi. <3 <3 <3


                                                               Pusut täältä! <3
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muuttumattomuus muutoksessa- True Essence

Tässä kirjoituksessa haluan jakaa eri vaiheita esim. "henkisellä" polulla, sekä omaa matkaani joka uusille tuttavuksille saatt...